Monday, March 21, 2011

penatnya memendam rasa T__T

hari yang cerah tak kan selamanya cerah. lagi pulak hati. walaupun petang ni cerah, sesuai sangat tuk main tenis (feveret baru), tapi hati ak perrgh. macam baru lepas tertusuk sembilu. kalau tak tau sembilu tu ape, pegi tanya mr.google. ak pon tak boleh jawab sebab kurang pasti :) tapi betul, hari ni sangat berada dalam mood touching T__T lagi pedih, bila hari yang sepatutnya gembira telah BERTTTUKKAR pada mood yang sedang ak alami ni. sebab ape bertukar? ooh. rahsia.

cuma, ape yang boleh ak kongsi, melibatkan rasa hati antara dua manusia. aku penat :( penat da memendam rasa. yang lebih sedih, penat tu heret sekali dengan perit. lagi sedih, bila melibatkan orang yang aku dekat, rapat dan sayang. ak faham, semua orang berbeza. sedangkan cap jari kanan dan kiri pon berbeza, apetah lagi manusia. tapi. entahla. susah nk cakap. aku cuma mampu tunggu dia sedar sendiri je. yelah kan. takkan la kite tibe tibe nk ckp ape yang selama ni terpendam kat dalam hati. tak best la kan. aku tahu dia akan cuba untuk ubah. tapi benda tu nanti macam terpaksa. dah plastik namanye. tapi, bila tunggu dan terus tunggu, still same. ak sedih. penat. tapi, kalau nak ikutkan, aku pernah je bagi hint cuma faham tak faham tu tak tahulah.

bila fikir sekali, ak rasa ape yang ak rasa sekarang ni betul. tapi pikir pikir balik, ak ke yang terlalu sensitif?? urgh. tidak tidak. sensitif sikit je. dah name perempuan. haruslah kan! sekeras mana pun dia, kalau hal hal membabitkan soal hati neyh, mesti cair jugak tak beku beku dah.
cuma dengan jujur dan ikhlas, ak sangat berharap dia akan faham satu hari nanti. apa yang aku perlukan hanya dari dia, bukan dari orang lain. apa yang dia akan kasi hanya pada aku bukan pada sesiapa. sob :(

0 sedang tinggalkan tapak kaki. Anda bila lagi?: