Tuesday, August 16, 2011

Employed.

Assalamualaikum

Maaf belog, lame tak update. Semuanya gara gara mencari rezeki khas untuk anak anak cacing dalam perut. Cacing cacing sekarang maken membesar nampaknya. Makan kena banyak, makan kena sedap. Haish  demand sungguh. 

Tapi, disebabkan aku sayang bangat dekaat cik cacing, aku gigih laa bekerja sampai sekarang. Keje pulak dalam aircond. takut cik cacing panas. Haish. Bertuah betul cik cacing kan :) 

Ah, tinggalkan pasal cacing. -.-'

Saje je kerja nak carik duit lebih oi. Kalau nak mengharapkan JPA yang macam segan segan ayam nak masuk tuh, memang kebulur lah aku dua bulan. Nak nak UPM turn last duit JPA masuk. Ni yang aku nyesal ni tak mintak UM. Tapi takpe. Aku tetaap bersyukur. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah.

Bila dah jadi wanita bekerjaya ni, adelah sedikit sebanyak dugaan yang datang. Hari pertama dan kedua kerja, aku rasa macam kaki aku tertinggal dekat ECM lupe nak ajak balik rumah. Serius oi. Penatnyee berdiri sampai nak be*** pon tak jadi. Tapi lame lame dah immune dah. So, aku dah tak pelik dah bile tengok abang abang hensem yang berdiri jage pintu dengaan coolnye sampai mata pon tak berkelip. :) 

Ha. Mereka laah yang aku maksudkan.
Haish. cuba kau kencing atas kaki dia,
tengok ape dia buaat :)

Aku sekarang pon dah terer iron baju gune steamer tuh. Kalau dulu, dok kagum tak habes habes tengok orang  guna iron tuh, sekarang wa tak heran dah lu tau?! Sekarang, orang pulak kagum tengok aku. Kah kah. :D So, pakcik makcik luar sane, bolehlah beli bende alah tuh. Konpem takkan pernah terbakar baju. Tapi sila prepare duit bayar bil elektrik yang bakal melambung :)
Aku memang jakun dengan benda alah ni.
Kalau kau tak, kau senyaap. Biar aku jakun sorang sorang :)

Benda yang paling best waktu keje of courselaah mengusha oraang kan. Habes semua dah aku usha. Keh keh. Macam macam orang dah aku jumpa. Serius. Tapi, aku simpan sendiri jelah. Malas nak ajak korang buat dosa. Baik kan akuu :)



Tapak tangan: 

Menanges tengok gelagat  si isteri yang duduk sibuk cari baju melayuu sedondon untuk si suami. Si suami pulak sibuuk tolak baby trolley sambil bimbit beg susu baby. Aku harap, raya raya akan datang pon masih macam tuu jugak. Sweet oi.  Sungguh menyebabkan aku rasa nak kawen. Keh keh. 

Okelah. Penat daah.

Thx for reading :)
Assalamualaikum.

2 sedang tinggalkan tapak kaki. Anda bila lagi?:

FaRHaN SyAHiR said... [Reply]

minggu depan aku g shopping parkson ecm! haha

en.doktor & cik dietitian said... [Reply]

kah3..aku dulu pun jakun gak dgn mende alah tu..tp skang ni umah aku da ade da bende alah tu..tp tetap malas nak iron baju..tulun la ade yg cipta mechine basuh kuar baju da ciap iron..haha