Wednesday, January 4, 2012

Tak rasa macam bahagia. Dah rasa macam ?? part 2


Mamat:
 You. I sayang you. I sanggup redah lautan api just untuk selamatkan you.
Minah: Oh really? Sweeetnyeee. You lah orang paling sweet i penah jumpe. Jom lah jumpa parents i. Kita kawen malam ni ye.

Tepat pukul 9.00 malam. Pahang dilanda banjir tiba tiba.

Minah: Youu. Selamatkan i. I tak nak mati lagi. I nak kawen dengan you.
Mamat: You. I mintak maaf. I tak sempat belajar berenang lagi. Kita jumpa di alam yang lain ye. Bai!


Okay. Contoh ni memang tak boleh guna pakai. But, the main point is, life is always unpredictable. Unexpected things happen unexpectedly. So, for those yang tengah bercinta, memang susah nak bawak sampai ke jinjang pelamin. Susah. Serius. Bukan aku cakapJiran aku cakap. Aku tak tahu pape pasal ni. Aku innocent. Dia je yang selalu ajar aku pasal ni. Tapi kalau sampai, seriuosly bagus. Jodoh kot. 


But, if jinjangnye tak sampai sampai, dont be sad, bende ni memang lumrah kot. Tapi, bende yang aku nak tekankan, if korang tak pernah terjebak dengan bende bende leleh ni, tak payah terjebak kot. Sebab of course, kalau saket, susah nak baik. Ibarat macam hati ori dengan yang transplant punya. Still boleh guna, tapi rasa dia tu tak sama. 



So now, korang dah tahu kan kenapa kalau kita tanya sumone pasal ni, jawapan diorang lebih kurang macam atas. Sometimes, there are some story better left untold. Tapi paham paham jelah kan. :)


Korang,

Ajal. Maut. Jodoh. Tu semua rahsia Allah. Takkan jadi rahsia bersama jika bukan pada masanya. Tidak juga jika bukan pada tempatnya. Dan of course tidak juga jika bukan pada orangnya. So, Study dulu kot. Enjoy life, prepare diri sendiri untuk hidup akan datang. Baru hidup lebih terjamin kan? Aku tertarik dengan kata kata seorang junior aku waktu Intek dulu. Dia cakap:

ya ALLAH, tdk ku pinta yg menawan, tdk ku harap yg hartawan, bukan jua kerna kedudukkan, cuma ku damba yg sepadan.....

So, best of luck. :)


Tapak kaki: Cerita di atas aku adaptasi dari cerita jiran sebelah rumah aku. Dia memang rajen cerita kat aku. So, jangan pandai pandai kaitkan dengan kisah hidup aku. -.-'


Tapak tangan: Tapi sampai sekarang aku curious kalau orang cakap pasal hati and perasaan, yang mana satu diorang refer actually eh? Liver? Sebab liver = hati. Tapi liver untuk detoxification youu. Er. macam tak sesuai. Ke jantung eh? Okay. Tak kesah lah. Lets imagine hati =     <-----  semangat I copy paste dari facebook :)



9 sedang tinggalkan tapak kaki. Anda bila lagi?:

tAsHa said... [Reply]

hahaahah..saje nk gelak kt cni

cik ifah said... [Reply]

motif sangaaaaaat -0.0-

Anonymous said... [Reply]

testing2..br abis baca blog cekpah..pewittttt..haha

miela_kerk said... [Reply]

hahaha...gelak jugak....

cik ifah said... [Reply]

@miela_kerk APe yang perlu digelakkan dalam cerita neyh? -.-'

cik ifah said... [Reply]

@Anonymous eh eh eh. tenkiu kerana membacaaaaa :)

Mr Severus said... [Reply]

..................

Mr Severus said... [Reply]

..................

cik ifah said... [Reply]

@Mr Severus Ko dah kenapa speechless sensorang? hahahahha