Thursday, July 7, 2011

Bersih - demokrasi yang diharuskan. Provokasi yang diharamkan

Assalamualaikum.

Bersih. Topik yang agak hangat waktu sekarang. Ramai yang marah. Dan tak kurang juga ramai yang sokong. Aku pon dah naik bosan. Bukak tv nak tengok cite, haa dapat pulak iklan tak berbayar. Aih. So, bagi sesiapa yang nak tahu pasal bersih. There you go. Sila klik link ini. 

Tengoklah sendiri. Dan anda boleh nilai sendiri. Actually,  dah banyak blog aku baca, dah banyak sumber aku singgah. Tujuan aku cuma satu. Mencari jawapan. Masing masing dah besar kan. Kita ada akal. Just gunakan dengan sebaiknya. Jangan malukan diri sebagai seorang manusia.


Tapak kaki: Kita sering jadikan Iraq, Pakistan, Bosnia, Serbia sebagai sebuah pengajaran. So, jangan sampai negara lain turut jadikan kita sebagai sebuah pengajaran. Aku cuma nak Malaysia yang aman. Not more than that. :)



gambar hiasan


Thx for reading.
Assalamualaikum.

5 sedang tinggalkan tapak kaki. Anda bila lagi?:

syaimz said... [Reply]

cool giler budak2 pakai baju berbendera malaysia (:

Liyana Aziz said... [Reply]

tula kan... yana x kisah benda lain tapi cuma nak keamanan sekarang terus kekal... peace! susah sangat ke ek?

cik ifah said... [Reply]

@Liyana Aziz : Susah nak kekal sebab manusia tu sendiri yang tak nak :)

cik ifah said... [Reply]

@syaimz : ehehe. nak pakai jugak ke :)

cenderawasihputih said... [Reply]

cis cik iefa ni...
baru nak post pasal ni gak...
tp xpe...aku tambah sket lg..
huhu~