Saturday, July 16, 2011

Cinta matiku

Assalamualaikum

Ah. Hari ney aku depressed kot. Sangat. Dan disebabkan semua tuuh, aku tercongok depan tv, merawat hati. Nak pergi shopping tak de mood. Takde duit ye jugak. So, tengok tv jelah.

Eyh. Bukan pasal aku ni sebenarnya aku nak bagi tahu. 

Korang pernah dengar lagu cinta matiku? 6ixth sense punya lagu kot. Mesti pernah dengar kan. Menurut vokalis kumpulan tuuh, ape tah namenye *aku tak tahu*, lagu ni berkonsepkan ketuhanan. 
Hanya cinta pada Allah yang tak pernah mati.
Okay. Aku sangat setuju kot dengan ape yang dia cakap tuuh. Tapi, aku terkejut, lagu ney berkonsepkan ketuhanan rupeenye. Dari cara dia sampaikan lagu tuuh, nampak macam tak. Bagus sebenarnya buat lagu berkonsepkan ketuhanan, at least ada jugak alternatif ke arah ketuhanan berkonsepkan muzik. Tapi biarlah bersesuaian. Jangan nak terkinja kinja, baling baling mic sangat laah. -.-'. *mungkin mereka terlalu menghayati kot* :) 

Oh yee. ni pendapat aku jee. :) Mungkin korang ada pendapat masing masing kan. Papepon, lagu ni best. Aku pon suka layan walaupun baru hari ni aku tahu tajuk lagunye. Tu pun gara gara tengok muzik-muzik. Ehe. *aku memang fail ingat name lagu. Apetah lagi lirik* Slame ney, aku duduk ingat chorus die jeee. :)


"Jangan pernah tinggalkan diriku. Jangan lepaskan aku"

Tuhan tak pernah tinggalkan kita wahai rakan - rakan. Tapi sebaliknya. Sama - sama laah kita berusaha mendekatkan diri kepada Allah. :) 

Teringat pulak kata kata ahli group 6ixth Sense neyh:

"Moga Tuhan terima". *camtuh la kot ayat die lebih kurang. 
Aku no komen. --------

Tapak tangan : Aku suka paduan 3 suara untuk lagu beribu sesalan. Tapi nyampah tengok jac asyik  pakai baju lupa nak buat lengan sebelah. Nape tah die suka pakai baju camtuuh.

Thx for reading
Assalamualaikum

4 sedang tinggalkan tapak kaki. Anda bila lagi?:

LeeyanaTheKim said... [Reply]

oit cik pa. sama kot kita. aku ni pon bru denga lagu cinta matiku ni. trus carik kat utube. hahaha

OhLepak said... [Reply]

ade btul gak tu..dia ckp bersifat ketuhanan tp mcm x je..anyway..lgu ni mmg best..dlu tgk cite hani tv3 pn lyn lagu ni je..hehe

cik ifah said... [Reply]

@LeeyanaTheKim: kih kih kih. aku ingat aku sorang jee :)

cik ifah said... [Reply]

@OhLepak : tuulaah. ramaai yang minta lagu neyh. :) layan cite hani sebab haniiii. :) hehe boleh?